Diada de la Rumba 2016, a la Fabra i Coats

2016-10-25 11:29

La Diada de la Rumba d'enguany tindrà lloc el diumenge 4 de desembre en una jornada maratoniana de 10h a 21h, a la Fàbrica de Creació de Barcelona Fabra i Coats, i amb entrada gratuïta.

La rumba catalana és una música gestada durant el segle XX en el si de les comunitats gitanocatalanes, que habiten les principals localitats de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i el sud-est de França. Aquesta creació genuïna és fruit d’una peculiar fusió entre el flamenc heterodox, els influxos musicals procedents d’Amèrica i d’altres tradicions i modes de música popular, i es va donar a conèixer a mitjans del segle XX protagonitzant una espectacular eclosió pública i comercial que l’ha convertida en una de les produccions culturals catalanes amb més projecció internacional. Artistes com Peret, El Pescadilla i Chacho, i més tard Los Amaya, Rumba Tres, Chango, Gato Pérez, Gypsy Kings o Los Manolos, són les cares visibles d’una música que ha arribat als nostres dies amb salut de ferro i que és actualment reivindicat i practicat tant per gitanos com per paios, amb infinitat d’artistes i bandes en actiu, d’aquí i d’arreu.

El cartell d'enguany, que el composen fins a un total d'11 artistes que participaran de la Super Rumba Jam de la tarda, també compta amb activitats per als més petits i tallers de Rumba Catalana.

Pàgina web oficial de la Diada a www.diadadelarumba.cat

Un any més, tot el muntatge tècnic de So i Llum d'aquesta edició va a càrrec dels Equips Tècnics de ZIG ZAG ZUG.